logo
Main

Forums

Downloads

Unreal-Netiquette

Donate for Oldunreal:
Donate

borderline

Links to our wiki:
Wiki

Walkthrough

Links

Tutorials

Unreal Reference

Usermaps

borderline

Contact us:
Submit News
Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Hot Topic (More than 10 Replies) Crasheron (Read 5782 times)
Bleeder91[NL]
Betatester
Offline


Personal Text:

Posts: 1018
Location: Location, Location, Location.
Joined: Oct 4th, 2009
Gender: Male
Crasheron
Jan 28th, 2010 at 7:54am
Print Post  
Acheron map sux, keeps crashing me for some reason. happens when i kill something and music changes :S I wonder if there are still patches coming out for U2...
  
Back to top
 
IP Logged
 
Leo T_C_K
Betatester
Offline



Posts: 1968
Joined: Aug 27th, 2005
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #1 - Jan 28th, 2010 at 7:42pm
Print Post  
Are you sure your directmusic works right? Vista and Windows 7 got it mangled, we had to find a way to fix it with GreatEmerald.
If the intro doesn't loop and gets stuck, the flyby one, then your directmusic isn't working right.

There has been only one patch for Unreal2, but with the patch has been fixed dodging and you can also set your running speed in ini so it won't be so slow.
PlayerSpeedRatio. And Setspeed ingame for example 1.5
  

People who accuse others of trolling are usually the biggest trolls themselves.
Back to top
YouTube  
IP Logged
 
Bleeder91[NL]
Betatester
Offline


Personal Text:

Posts: 1018
Location: Location, Location, Location.
Joined: Oct 4th, 2009
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #2 - Jan 28th, 2010 at 9:28pm
Print Post  
flyby works, and i have vista. thought there were 2 patches: 1403 and 2001? I dunno anymore, installed it 2 years ago so I don't remember it anymore XD
oh and now you mention the flyby, at the end the screen turns white with me. Don't think that's normal, cuz at one time it wasn't white and I could see an orb like thingy Shocked
  
Back to top
 
IP Logged
 
Leo T_C_K
Betatester
Offline



Posts: 1968
Joined: Aug 27th, 2005
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #3 - Jan 29th, 2010 at 7:31pm
Print Post  
Then the flyby doesn't work.

This is how it should work:
http://www.youtube.com/watch?v=gJffRpBgY20
Note that the epic logo part is broken with the patch though.

Visit this thread:
http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=186714
  

People who accuse others of trolling are usually the biggest trolls themselves.
Back to top
YouTube  
IP Logged
 
Bleeder91[NL]
Betatester
Offline


Personal Text:

Posts: 1018
Location: Location, Location, Location.
Joined: Oct 4th, 2009
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #4 - Jan 29th, 2010 at 9:18pm
Print Post  
oh...my...god.... my flyby isnt even 50% of what that shows Shocked lemme try to upload how mine looks like.
  
Back to top
 
IP Logged
 
GreatEmerald
Oldunreal MasterPoster
*
Offline


The Great Emerald

Posts: 5361
Location: Vilnius, Lithuania
Joined: May 21st, 2007
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #5 - Jan 29th, 2010 at 10:53pm
Print Post  
Leo, the Epic logo isn't broken for me, as you can see:
http://www.youtube.com/watch?v=4aTVN1SjdFc

But yes, definitely a DirectMusic regression, Bleeder. Use my fix (the resume is in the 4th page: http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=186714&page=4 ). And we all know how it looks for you, ends with a white screen after the coloured tube.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Leo T_C_K
Betatester
Offline



Posts: 1968
Joined: Aug 27th, 2005
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #6 - Jan 30th, 2010 at 4:46am
Print Post  
How come your flyby intro isn't broken then? What did you do to fix it? I remember you noting it was broken once.
  

People who accuse others of trolling are usually the biggest trolls themselves.
Back to top
YouTube  
IP Logged
 
スマイル・ドラゴン
Betatester
Offline


『smile。。。』

Posts: 1236
Location: Independence, KS
Joined: Feb 10th, 2008
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #7 - Jan 30th, 2010 at 5:26am
Print Post  
I don't understand, why did they use DirectMusic? Couldn't they have did their own API or something? I mean Phantasy Star Online: Blue Burst for the PC uses specially structured OGG files consisting of multiple Vorbis streams, and sequencing information for them...

Don't understand why they couldn't have done it that way but whatever...
  

I am the dragon without a name.
rk-__-ght.: / κυνικός Δράκων / スマイル・ドラゴン / Draco Nihil
Back to top
IP Logged
 
GreatEmerald
Oldunreal MasterPoster
*
Offline


The Great Emerald

Posts: 5361
Location: Vilnius, Lithuania
Joined: May 21st, 2007
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #8 - Jan 30th, 2010 at 10:55am
Print Post  
Leo, I was probably talking about Atari logo that isn't displayed, but I think that's because of Patch 2001. I din't really do anything to fix it, it was always there since I got past the tube... Also, Bleeder, 2001 is the build number, while 1403 is the patch number, pretty much like it's in UT3.

Gigu, well, why reinvent the wheel? DirectMusic is a good API that comes with DirectX, and that won't be abandoned any time soon. Nobody knew that Microsoft was going to become so evil as to erase their DLL contents and just state that it's deprecated. And neither anyone new that they were going to enforce people to pay Microsoft for signing their drivers, or else they wouldn't run on Windows 7 - hence why Ati Tray Tools are bu default broken. And neither anyone knew that Microsoft was going to remove MIDI device selection from the audio options, making it locked by default to Microsoft Software Synthesizer, making Creative card owners use registry hacks to get it working... Just a few examples of how Microsoft is not playing nicely. Now if WINE coders could only solve the Mouse is confined in a window" bug... Windows would go down the drain (or, rather, down into a VirtualBox) for sure!
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Leo T_C_K
Betatester
Offline



Posts: 1968
Joined: Aug 27th, 2005
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #9 - Jan 30th, 2010 at 4:38pm
Print Post  
The Epic logo is displayed for me, but there's no particles rain in my version and the chunks are floating a bit off.

See:
http://www.youtube.com/watch?v=ybhdaoIj_3U

This is what it does to me.

And Atari logo is always displayed for me, aren't you usiong anthology version then? Oh no wait it isn't displayed for me either...sigh.
Maye copying the old file back would do it? I don't have it though.

Or wait I do have it, I maybe used your intro file because of the particle rain but it didn't show up anyway on my side.
Here is the original with atari logo working:
http://www.esnips.com/doc/b1707502-bbb9-4aef-beda-2c09e4b3f523/CS_Intro

I can see lightning particles though in the Epic logo part (which are missing in your version), using the old version of the intro, well old, I think this one is 2001 too. But never the rain stuff. You are using the anthology version I figure.
You said it here:
http://forums.beyondunreal.com/showpost.php?p=2313701&postcount=18
  

People who accuse others of trolling are usually the biggest trolls themselves.
Back to top
YouTube  
IP Logged
 
GreatEmerald
Oldunreal MasterPoster
*
Offline


The Great Emerald

Posts: 5361
Location: Vilnius, Lithuania
Joined: May 21st, 2007
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #10 - Jan 30th, 2010 at 9:12pm
Print Post  
Huh, you're right, your version is different. That means there are three versions - the original, 2001 and Anthology, I think. I vaguely remember that the original had a background in the Epic logo part as well as weather effects, and at the end the "THE AWAKENING" part appears only after a few seconds pass after the flash. Would be interesting to find that version.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Leo T_C_K
Betatester
Offline



Posts: 1968
Joined: Aug 27th, 2005
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #11 - Jan 31st, 2010 at 1:12am
Print Post  
But why doesn't the particle rain display in any version of the map for me? Or is it settings related? I thought I had everything at max.
  

People who accuse others of trolling are usually the biggest trolls themselves.
Back to top
YouTube  
IP Logged
 
GreatEmerald
Oldunreal MasterPoster
*
Offline


The Great Emerald

Posts: 5361
Location: Vilnius, Lithuania
Joined: May 21st, 2007
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #12 - Jan 31st, 2010 at 9:25am
Print Post  
It's performance related I think. I didn't see it on my old system, too, but with my new system I can see it all the time.
  
Back to top
WWW  
IP Logged
 
Leo T_C_K
Betatester
Offline



Posts: 1968
Joined: Aug 27th, 2005
Gender: Male
Re: Crasheron
Reply #13 - Jan 31st, 2010 at 5:31pm
Print Post  
Ah, so if you don't have really high framerates, it doesn't show up?
I mean in UT2004 the limit for the other effects is rather riduclous and higher even. It doesn't slow down the performance at all for me, so why do that? Doesn't make any sense to me.
  

People who accuse others of trolling are usually the biggest trolls themselves.
Back to top
YouTube  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
Bookmarks: del.icio.us Digg Facebook Google Google+ Linked in reddit StumbleUpon Twitter Yahoo